Knolselderijsoep
Recepten/Soep
Marit Maass
Recepten/Soep
07/05/2023
0 min
0

Flespompoensoep

07/05/2023
0 min
0


462 Kcal | 15,51 gram Vet | 85,71 gram Koolhydraten | 10,01 gram eiwitten


Ingrediënten:

1 flespompoen, geschild en in blokjes

1 witte ui, in blokjes

1 teentje knoflook, fijngesneden of fijngeperst

1 theelepel chilivlokken (alternatief: gemalen peper)
Kokend water, ongeveer 500ml (tot de pompoen onder water staat)

1 bouillonblokje

1/2 avocado

Handje peterselie als garnering


Handig om bij de hand te hebben:

Staafmixer


Instructies:

Fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is.

Voeg de chilivlokken toe en bak een half minuutje op middelhoog vuur.

Voeg de blokjes pompoen toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg water toe tot de pompoenblokjes net onder water staan.

Voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel ongeveer 8 minuten op laag vuur staan. Als de pompoenblokjes zacht zijn, haal je de pan van het vuur. 

Pureer de pompoen met een staafmixer. 

Proef de pompoensoep en voeg eventueel nog specerijen naar smaak toe. 

Doe de avocado in de soep en pureer nogmaals. 

Dien de soep op in een kom of diep bord en garneer met peterselie.


Eet smakelijk!

Reacties
Categorieën