Healt Coach Marit Maass logo
Recepten/Warme Maaltijd
Marit Maass
Recepten/Warme Maaltijd
07/02/2023
0 min
0

Gestoofde spitskool met gebakken kikkererwten

07/02/2023
0 min
0

950 Kcal | 19,2 gram Vet | 116,46 gram Koolhydraten | 53,98 gram eiwitten


Ingrediënten (2 porties):

1 Spitskool in reepjes gesneden

50 ml ketjap manis

100 ml water

2 teentjes knoflook, fijn geperst/fijn gesneden

400 gram kikkererwten

10 gram kipkruiden (Verstegen)


Instructies:

Spitskool schoonmaken (klik voor video)


Fruit de knoflook in een hete wok (als je een pan met een anti-aanbaklaag hebt, hoef je geen olie te gebruiken).

Spitskool toevoegen en 2 minuutjes bakken.

Ketjap en water toevoegen.

10 minuten met een deksel op de pan op laag vuur laten stoven.


Kikkererwten in een vergiet afspoelen en laten uitlekken.

Grote platte pan heet laat worden (als je een pan met een anti-aanbaklaag hebt, hoef je geen olie te gebruiken).

Kikkererwten in de pan, 2 minuten bakken.

Kikkererwten bestrooien met kipkruiden en nog 6 minuten bakken op middelhoog vuur.


Gestoofde spitskool in een diep bord doen, vocht uit de pan naar smaak toevoegen.

Gebakken kikkererwten erbovenop leggen.


Eet smakelijk!


Reacties
Categorieën