Healt Coach Marit Maass logo
Recepten/Warme Maaltijd
Marit Maass
Recepten/Warme Maaltijd
08/03/2023
1 min
0

Groente Curry

08/03/2023
1 min
0

725 Kcal | 15,46 gram Vet | 110,28 gram Koolhydraten | 27,85 gram eiwitten

Ingrediënten 

  • 1 teentje knoflook

  • 1 cm gember

  • 1 winterpeen

  • ¼ courgette (ongeveer 10 cm)

  • 75 gram broccoli

  • 75 gram (zilvervlies)rijst

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 2 theelepels geraspte kokos

  • 75 gram linzen uit pot (gedroogde linzen eerst laten weken)

  • Water (300-400 ml)

  • 8 cherrytomaatjes

  • Verse koriander of peterselie ter garnering


Benodigde keukenapparatuur

  • Snijplank

  • Mes

  • Dunschiller

  • Wok

  • Pan

 

Instructies 

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Was de broccoli, courgette en tomaat.

  • Snijd de broccoli in roosjes van de stronk af. 

→ De stronk gebruik je niet per se in dit gerecht en kun je (geschild) rauw eten als tussendoortje.

→ Wil je de stronk wel in dit gerecht gebruiken, verwijder dan met een dunschiller de schil van de stronk en snijd de stronk in kleine, gelijke stukken.

  • Verwijder de schil van de wortel en snijd hem in plakjes van ongeveer een halve centimeter. 

  • Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in plakjes van ongeveer een halve centimeter.

  • Verwijder de schil van de knoflook en hak de knoflook fijn.

  • Verwijder de schil van de gember met een dunschiller en hak de gember fijn. 

  • Laat de pan heet worden, voeg een eetlepel water toe en fruit hierin de knoflook en gember op hoog vuur.

  • Voeg de kerriepoeder, kokosrasp en linzen toe aan de knoflook en gember en bak 2 minuten.

  • Voeg water toe tot het geheel net onder staat.

  • Breng het water aan de kook en laat de curry (ongeveer 15-20 minuten) op laag vuur doorkoken tot de linzen zacht zijn. Roer af en toe door.

  • Voeg de winterpeen, courgette, broccoli en cherrytomaatjes toe en smoor het geheel op laag vuur in 10-15 minuten gaar. Roer af en toe door.

  • Snijd de koriander of peterselie fijn.

  • Serveer de curry in een kom of diep bord met rijst en breng op smaak met de fijngesneden koriander of peterselie.

Reacties
Categorieën