Healt Coach Marit Maass logo
Blog - Lekker Makkelijk Gezond
Marit Maass
Blog - Lekker Makkelijk Gezond
06/05/2023
1 min
0

‘’Marit, jouw leefstijl wijkt zo af van de massa, mag ik jou interviewen?" Dit bericht ontving ik 2 dagen geleden via WhatsApp.

06/05/2023
1 min
0

Tijdens de intro van een online co-work sessie vertel ik mijn intentie: ‘3 nieuwe recepten schrijven voor mijn boek’. Er wordt matig enthousiast gereageerd, totdat iemand vraagt “Wat voor recepten schrijf je dan eigenlijk?”

Ik vertel dat het mijn doel is om elk gerecht uit mijn boek binnen 15 minuten op tafel te kunnen hebben staan. En dat mijn recepten onbewerkt en vrij van E-nummers zijn.

Er ontstaat onder de andere co-workers geroezemoes en blijkbaar heb ik toch de aandacht van iemand getrokken. In een dm ontvang ik de vraag of we hier op een ander moment verder over kunnen praten. Natuurlijk. Ik geef mijn telefoonnummer en we starten onze werkzaamheden die gepland stonden voor de co-work sessie. 

Een paar dagen later heb ik een Zoom-afspraak met de dame uit de co-work sessie. Ze is nieuwsgierig naar mijn leefwijze en motivatie hiervoor. 

Ik vertel haar dat ik al een aantal jaar volledig onbewerkt en voornamelijk rauw eet, dat ik geen tv kijk, geen nieuws volg en ‘s morgens om 5 uur naast mijn bedje sta. Voorwaarde hiervoor is dat ik er om 8 uur ‘s avonds weer in lig. 

Mijn dagen plan ik meesterlijk productief in; ik haal het maximale uit de tijd dat ik wakker ben. 

“Maar heb je dan wel tijd voor plezier?” vraagt ze. “Ja, natuurlijk." “Plezier plan ik ook in”, antwoord ik half grappend.

Ze merkt op dat ik tijdens ons hele gesprek zo aan het stralen ben. “Wat ben je lekker vrolijk”, zegt ze. Ik straal hiervan nog een beetje extra. 

Als ze vertelt dat zij de stem is achter de podcast ‘Beleef het Leven’ en mensen zoekt die vertellen op welke manier zij hun leven leven, heb ik totaal niet in de gaten waar het gesprek naartoe gaat. We praten even over de podcast, maar verder laat ze het onderwerp rusten. 

Een paar dagen later ontvang ik via WhatsApp een berichtje: ‘’Marit, jouw leefstijl wijkt zo af van de massa, mag ik jou interviewen?"

De podcast aflevering komt over een paar weken online en zit boordevol tips voor een Lekker Makkelijk Gezond leven waarbij vrolijk zijn een logisch gevolg is.

Gezellig kletsen met Leonie over hoe Marit Maass het leven beleeft

Reacties
Categorieën