Knolselderijsoep
Recepten/Soep
Marit Maass
Recepten/Soep
07/09/2023
0 min
0

Pittige puntpaprika Soep

07/09/2023
0 min
0


416 Kcal | 30,63 gram Vet | 35,75 gram Koolhydraten | 9,38 gram Eiwitten


Ingrediënten 

  • 1 rode ui 

  • 1 teentje knoflook

  • 1 chilipeper

  • 4 rode puntpaprika’s (alternatief: 2 ‘gewone’ rode paprika’s), ongeveer 250 gram

  • 1 avocado

  • Water tot net boven de groenten uit (ongeveer 250 ml)

  • Edelgistvlokken naar smaak (garnering)

 

Benodigde keukenapparatuur

  • Mes

  • Snijplank

  • Pan

  • Spatel of pollepel

  • Staafmixer

 

Instructies 

  • Ontdoe de ui en knoflook van de schil en snijd ze in grove stukken.

  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en chilipeper en snijd ze in grove stukken.

  • Laat de pan heet worden, voeg twee eetlepels water toe en fruit hierin de ui, chilipeper en knoflook op hoog vuur tot de ui glazig is.

  • Voeg de blokjes paprika toe en bak 2 minuten mee.

  • Vul de pan aan met water totdat alle groenten net onder water staan.

  • Breng het water aan de kook en roer regelmatig door. Laat de soep op matig vuur 15 minuten doorkoken.

  • Neem de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer.

  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil in de pan. Pureer het geheel nogmaals.

  • Warm de soep nog 2-3 minuten op matig vuur op.

  • Serveer de soep en voeg naar smaak edelgistvlokken toe.

 


Reacties
Categorieën