Recepten/Sushi
Marit Maass
Recepten/Sushi
07/03/2023
0 min
0

Raw Vegan Sushi

07/03/2023
0 min
0


241 Kcal | 15,64 gram Vet | 14,63 gram Koolhydraten | 12,15 gram eiwitten


Ingrediënten per 2 Sushi rollen:

2 Sushi Nori vellen

100 gram kiemgroente naar keuze (bijv. pittige kiemgroente)

1 komkommer (+/- 20 cm), geschild en in 8 partjes in de lengte gesneden

1/2 avocado, in reepjes

1 wortel, in 4 partjes in de lengte gesneden

Optioneel: paar blaadjes spinazie


30 ml sojasaus om in te dippen


Ook handig:

Sushi rolmat

Kommetje water om de sushirol mee dicht te 'likken'

Snijplank

Mes


Instructies:

Leg de Nori vel met de gladde kant op de sushi mat. De matte kant wijst naar boven.

Per Nori vel leg je 30 gram kiemgroente in de breedte op het vel. Je bouwt hiermee jouw 'sjekkie'. 

Leg de reepjes komkommer voor- en achter de kiemgroente. 

De reepjes avocado, en eventueel blaadjes spinazie, leg je er bovenop. 

Rol je de sushirol op, tot ongeveer 1 cm voor het einde.

Het laatste reepje van de sushirol bevochtig je met je vingers en water, daarna rol je de sushirol helemaal dicht.


Snijd je sushirol in 6 of 8 gelijke partjes en dip ze in de sojasaus. 


Eet smakelijk!

Reacties
Categorieën