Recepten/Stamppot
Marit Maass
Recepten/Stamppot
07/18/2023
0 min
0

Snijbiet-Pompoen Stamppot

07/18/2023
0 min
0

369 Kcal | 8,99 gram Vet | 61,19 gram Koolhydraten | 11,61 gram Eiwitten


Ingrediënten 

  • 150 gram snijbiet (alternatief: bladspinazie)

  • 350 gram pompoen

  • 1 kleine rode ui

  • Water (300-400 ml)

  • 3 veganistische bitterballen

  • Versiering van lente-ui

 

 

Instructies 

  • Was de pompoen, snijbiet en de lente-ui.
    Is de pompoen niet biologisch? Dan kun je hem beter even schillen.

  • Snijd kop- en kont van de pompoen af en verwijder lelijke plekjes in de schil. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes door ze met een lepel uit de pompoen te scheppen. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm.

  • Schil de ui en snijd in kleine blokjes.

  • Doe de pompoen en ui in een pan en voeg water toe tot de groenten net onder staan.

  • Breng het water aan de kook en kook nog 8 minuten op laag vuur door.

  • Giet de pompoen af.

Tip: wil je de stamppot smeuïger? Vang dan wat van het kookvocht op en voeg dit toe tijdens het stampen. 

  • Leg de bitterballen bovenop de pompoen en leg daar de snijbiet bovenop. Laat het geheel nog 2-3 minuten doorgaren met de deksel op de pan.

  • Stamp het geheel met een stamper door elkaar.

  • Snijd de lente-ui in kleine ringetjes en versier hiermee de stamppot.

Reacties
Categorieën