Recepten/Rolls
Marit Maass
Recepten/Rolls
07/09/2023
1 min
0

Sweet 'n Spicy wrap

07/09/2023
1 min
0


597 Kcal | 33,04 gram Vet | 75,05 gram Koolhydraten | 10,11 gram Eiwitten



Ingrediënten (per wrap)

  • 1 tortilla wrap 

  • 20 gram wilde spinazie 

  • ½ chilipeper

  • ½ mango

  • ½ avocado

  • 5 gram peterselie 

  • Knoflookkiemen (alternatief: alfalfa, milde- of pittige kiemgroente)


Stevige trek? Voeg dan linzen en/of maïs toe.

 

Benodigde keukenapparatuur

  • Snijplank

  • Mes

  • Koekenpan

  • Vergiet

  • Kom

  • Lepel

 

Instructies 

  • Was de spinazie, peterselie en chilipeper.

  • Snijd de spinazie in reepjes en doe in een kom.

  • Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes en voeg toe aan de kom.

  • Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de kom.

  • Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes en voeg toe aan de kom. 

→ Het makkelijkste is om de mango rechtop te zetten zodat je met het mes langs de pit kunt snijden. De twee parten die je dan overhoudt kun je dan met het mes kruislings inkepen en de blokjes mango met een lepel langs de schil uitlepelen.

  • Voeg eventueel, zoveel als gewenst, linzen en/of maïs toe aan de kom.

  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. 

→ Het makkelijkste is om de blokjes te snijden terwijl het vruchtvlees van de avocado nog in de schil zit. Daarna kun je de blokjes met een lepel uit de schil scheppen.

  • Voeg de avocado toe aan de kom en hussel de groenten door elkaar. Je masseert hiermee de groente in met avocado.

  • Warm de wrap kort (20-25 seconden) op in een hete koekenpan.

  • Leg de wrap op een bord, leg het groentemengsel in het midden van de wrap en versier rijkelijk met knoflookkiemen.

  • Rol de wrap op en eet de wrap zo uit het vuistje.

Reacties
Categorieën